19 Aralık 2009 Cumartesi

KAŞARLI KARİDES





Dün akşam kızımla evde eski albümlerimize bakarken bir anda "ay ne kadar gençmişim" lafı ağzımdan çıkıverdi. "Anne sen yaşlanmayacaksın, di mi" dedi minik. "Kendime iyi bakmaya çalışıyorum, meyve sebze yiyorum, spor yapıyorum" dedim yalan da olsa. "Sakın yaşlanma, ölmeni istemiyorum" dedi...Artık kendime bakma zamanı geldi sanırım!!!

Veeee sıra şimdi tarifte; tarifimiz şirketimizin marmara bölge müdürü SK'dan. Beyefendi balık ve deniz ürünleri konusunda ihtisas sahibi olduğunu iddia ettiğinden ve tarifleri de damak tadıma çok yatkın gözüktüğünden denemeye karar verdim ve tatatatam! Çok lezizdi, tavsiye ederim.

KAŞARLI KARİDES:
300-400g karides,
karidesleri haşlamak için:8-10 su bardağı su, 2-3 yemek kaşığı sirke,2 yemek kaşığı tuz

1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet domates
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Karidesleri yıkayın. Bir tencereye suyu koyun, içine sirke ve tuz ilave ederek kaynatın. Kaynar suya karidesleri atıp maksimum 3-4 dakika pişirin. Sonra kabuklarını soyun(hemen ortasından kırılıp kuyruğu ve başı çok kolay çıkarılabiliyor).
Bir tavada zeytinyağında önce küçük küçük doğranmış domatesleri ve jülyen doğradığınız biberleri öldürün. Sonra karidesi ekleyip tavada çevirerek pişirin. Üstüne karabiber ve tuz serpin. Piştikten sonra rendelenmiş kaşarı ekleyip ateşten alın. Hemen sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.