1 Kasım 2009 Pazar

ÇOCUĞUM İÇİN DEĞİŞİK NE YAPABİLİRİM? BONİBONLU KURABİYE!

Geçenlerde resmi dairedeki bir iş için işten izin alıp çıktım. İşim tahminimden erken bitince de kendime ödül olsun diye gidip Kordonda bir cafeye oturdum. Deniz manzarasına nazır en sevdiğim meksika yemeğini ısmarladım. İşten arkadaşları arayıp(hatta İstanbuldakileri bile!) nispet yapmayı da ihmal etmedim:) Yemek esnasında klasik olarak cafenin önünden falcı bayanlar geçmeye başladı. Yanımdaki masada da bir bayan(kıyafetinden iş arasında gelmiş olduğunu sanıyorum) tek başına yemek yiyordu. Falcı, bayana tüm cafedekilerin duyacağı şekilde seslendi: "kız holding karısı falına bakıyim mi?" Ağzımdakileri püskürtmemek için kendimi zor tuttum! İçim katlandı, tek başıma orada gülmekten öleceğimi sanırken hedef bendim! Bana baktığını gördüm, aman Allahım bana nasıl bir sıfat gelecekti acaba bu olağanüstü yaratıcı kadından? ve seslendi; "kız Paris güzeli gel senin falına bakayım!" "yok teşekkürler" diyebildim sadece sıfatıma layık olabilecek şekilde:)))



Ve şimdi de Zerrinciğimin tarifi

BONİBONLU KURABİYE
Malzemeler:
2 su bardağı un
3/4 çay kaşığı karbonat (ben 1 paket hamur kabartma tozu kullandım)
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı kahverengi şeker
225 gr. tereyağ (yumuşak)
2 çay kaşığı vanilya özütü (yoksa vanilya- ben 1 paket şekerli vanilin kullandım)
2 yumurta
300 gr. bitter çikolata(ben bu miktarın yarısını ve sütlü çikolataları rondoda çekerek kullandım)
Bir paket M&M ya da Bonibon
Hazırlanışı:
1- Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
2- Yoğurma kabınızda un, tuz ve karbonatı karıştırın.
3- Oda sıcaklığındaki tereyağınızı mikserle veya robotla çırpın. Ardından şekerleri ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Sonra yumurtaları teker teker ekleyip çırpın.
4- Vanilyayı veya vanilya özütünü (varsa mutlaka özütünü tercih edin) ekleyin.
5- Mikser hızını düşük tutun ve unu karışımını 3 kerede karışıma ekleyin. Karıştırın.
6- Kaşık yardımıyla bıçakla küçük küçük kıyılmış çikolataları hamura ekleyin, yedirin. (bonibonları eklemeyin. En son üstüne koyacağız)
7- Hamurunuzu 30 dakika buzdolabında bekletin. Soğumuş olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Aralıklı olarak tepsiye dizin. Hamurun üstünü hafif bastırın. Çok inceltmeyin. Yayılmasın. (pişerken çok yayılıyor, aralıklı dizin lütfen. bizimkiler yayılıp birleştiği için kek gibi keserek çıkarmak zorunda kaldım:)
8- 10 dakikada benim kurabiyelerim pişti. Olabildiğince başından ayrılmayın. Hemen kararabiliyor. Çıkar çıkmaz bonibonları veya M&M leri istediğiniz gibi kurabiye üstüne hafifçe bastırarak yerleştirin. Ve soğumaya bırakın.

Kızımla beraber çok eğlenerek yaptık, arkadaşlarıyla da bayılarak yediler..Afiyet olsun.